29 Şub 2016

yalancı mantı sosyete mantısı

Yemek bloggeri değilim ama ,bu mutfağa girmeme engel değil zaten biz kadınların yarıdan fazla zamanı mutfakta geçiyor ve ben mutfakta kaybolmayı seviyorum.
Güzel ve değişik bilmediğim lezzetlerin peşine düşmek acaba kabaracak mı? tadı nasıl olacak endişeleriyle beklemek..
Hamur işlerinde netten aldığım bir kaç tarifin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını saymazsak fena sayılmam..

Geçtiğimiz günlerde Yörsan'dan paketim ulaşmıştı elime yörsan ürünlerini severek kullanıyorum kaymağından ,peynirine hepsi ayrı bir lezzet..

Yeğenlerim gelmişti İzmir'den kızlar çok seviyor onlar için sıvadım kolları nette çok fazla ve değişik tarifleri mevcut ama ben yengemde bu şeklini yemiş ve aşık olmuştum resmen..


1-3 adet yufka
2-but ya da tavuk gögsü
3-1 kaşık domates ya da biber salçası
4-tavuk suyu
5-yoğurt ve sarımsak
6- tereyag



Tavuğumuzu  haşlayıp soğumaya bırakıyoruz yufkalarımızı 4'e bölüp uç kısmına parçaladığımız tavuğumuzu koyuyoruz rulo yapıp kendi etrafında sarıp üstü kızarıncaya kadar fırında bırakıyoruz.
Fırından çıkan yufkalarımızın üzerine soğuyan tavuk suyumuzu üstünü geçene kadar bırakıyoruz.
Tavuk suyunu çeken yufkalarımızın üzerine yoğurt sarımsak ve erittiğimiz tereyağında salçamızı kavurup üzerine döküyoruz.


Bumerang - Yazarkafe